Ремонт на турбокомпресори - Софтелектроник
Диагностика и ремонт на електронни системи на автомобила
Компютърна диагностика
Поддръжка на автоматични скоростни кутии
Сервиз турбокомпресори

Варна ул. Уста Кольо Фичето 25А

Google maps упътване

Работно време

Понеделник - Петък: 09:00-13:30 / 14:30-18:00
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

РЕМОНТ НА ТУРБОКОМПРЕСОРИ ЗА АВТОМОБИЛИ, БУСОВЕ, ДЖИПОВЕ, КАМИОНИ, АВТОБУСИ, СЕЛСКОСТОПАНСКА И СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА, ЯХТИ И СТАЦИОНАРНИ ДВИГАТЕЛИ.

Ние разполагаме с модерно оборудвана база за тестване и ремонт на ТУРБОКОМПРЕСОРИ за АВТОМОБИЛИ, БУСОВЕ, ДЖИПОВЕ, КАМИОНИ, АВТОБУСИ, СЕЛСКОСТОПАНСКА и СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА, ЯХТИ и СТАЦИОНАРНИ ДВИГАТЕЛИ.

В специализирания отдел на Софтелектроник се извършват профилактика и ремонт на редица марки турбокомпрсори като Holset, Garret, Schwitzer, Borgwarner (KKK),CZ Turbo,Caterpillar Turbo, IHI, Mitsubishi Turbocharger и други.

Отделът разполага с модерни стендове на марките Turboclinics и Turbotechnics за баланс и изпитване на турбокомпресори както за автомобили, джипове и микробуси така и за автобуси, камиони, селскостопанска и строителна техника, яхти и стационарни двигатели.

В сервиза на Софтелектроник се предлага и услугата по демомонтаж и монтаж на турбокомпресора към двигателя на автомобила.  

В магазина на Софтелектроник могат да бъдат закупени както нови турбокомпресори от марките Holset, Garret, Schwitzer, Borgwarner (KKK),CZ Turbo,Caterpillar Turbo, IHI, Mitsubishi Turbocharger и други на атрактивни цени, така и рециклирани. Рециклираните турбокомпресори са сглобени и тествани в отдела на компанията. 

Профилактика:

Целта на профилактиката е да се провери състоянието на детайлите в турбокомпресора и да се определи дали е необходим ремонт или единстевно процедури по почистване, диагностика и баланс са достатъчни за да бъде възстановен заводския му вид. 

В кои случаи е необходима профилактика:
- на около 200 000 км след последното обслужване
- при блокирала механика поради наличие на наслагване и омасляване от изгорели газове
- при разбалансиране на ядрото в турбокомпресора
- при запушени маслени пътища
- при неправилна позиция на актуатора
- при ремонт по автомобила, ако сервизния техник има съмнение за проблем с турбокомпресора

Почистване:
Турбокомпресора се разглобява до съставните му компоненти, като необходимите части се почиства на бластираща машина. След това всички детайли се измиват със специализиран препарат за премахване на отлагания и омаслявания.  

Преглед и измерване на всички компоненти:
Корпусите се проверяват за пропуквания, перките се преглеждат за липсващи или повредени лопатки, движещите се части се обследват за износвания. Проверяват се уплътненията и на детайлите се правят измервания за отклонения от референтите стойности. 

Тестване, балансиране и настройка на турбокомпресора:
Ядрото се сглобява и се тества на специализиран стенд при реално налягане на маслото и скорост на перките. Следи се за течове, вибрации и отклонение от оста на въртене. При необходимост се балансира и при успешни тестове се разпечатва графика с показателите на работа. Ядрото след това се сглобява към корпусите на турбинната и компресорна част и се преминава към тестване и настройка на механичния или електронен актуатор. Готовия турбокомпресор се издава на клиента или се монтира към двигателя в сервиза на Софтелектроник със съответната гаранция. 


Ремонт при изпратен за профилактика турбокомпресор:
След като се проверят компонентите на турбокомпресора, ако е необходимо извършването на ремонт, сътрудник от отдела се свързва с клиента за да го уведоми за повредата, възможната причина, стойността и продължителността на ремонтните действия. 

Ремонт:

Целта на ремонта е чрез подмяната или отремонтирането на необходимите части да се възстанови турбокомпресора до неговия заводски вид. 

В кои случаи е необходим ремонт?
- Ако при профилактика се установи нуждата от извършване на ремонт
- При счупени или липсващи лопатки на перките
- при изкривяване или износване на вала 
- при износени лагери
- при износени уплътнителни пръстени
- при повреден актуатор  
- при наличие на течове 
- при други случаи

Почистване:
Повредения турбокомпресор се разглобява и  необходимите части се почиства на бластираща  машина. След това всички части се измиват със специализиран препарат за премахване на отлагания и омаслявания. 

Преглед и измерване на всички компоненти:
Всички компоненти внимателно се обследват, за да се открият повредените и за да се установи евентуалната причина за възникването на проблема в турбокомпресора. На здравите компоненти се правят измервания за да се установи тяхното износване.  

Здрав турбокомпресор изпратен за ремонт:
Много често в отдела постъпва турбокомпресор със симптоми за ремонт, който се нуждае единствено от профилактика. В такъв случай, клиента бива уведомен и се заплаща единствено сумата за профилактика.   

Причини за повреда в турбокомпресора:  
В повечето случаи причината за повредата в турбокомпресора е извън него и може да бъде поради:
- некачествено масло
- повреда в маслената система
- повреда в изпускателната система
- попадане на чуждо тяло в компресора
- некачествено гориво
- повреда в двигателя и други
- неправилен монтаж или демонтаж
- други причини


Връзка с клиента:
След установяване на конкретния проблем в турбокомпресора, клиента бива уведомен за конкретната повреда, възможната причина, стойността и продължителността на ремонта. След потвърждение се пристъпва към процесът по възстановяване на турбокомпресора. 

Подмяна на повредените части:
В отдела  на Софтелектроник се поддържат на склад висококачествени резервни части от доказани производители за най-популярните турбокомпресори, а за по-малко разпространените турбокомпресори се доставят в най-кратки срокове.  Най-често срещаният ремонт включва ремонтен комплект, който съдаржа лагери, перки и уплътнителни пръстени за подмяна в ядрото. Понякога възстановяването на ядрото е невъзможно и е необходимо да се подмени изцяло с ново, като се използват здравите корпуси на турбинната и компресорна части.   

Ремонт на електрически актуатори:
Софтелектроник предлага ремонт на електрически актуатори "Hella". 

Тестване, балансиране и настройка:
След подмяната на необходимите части ядрото се сглобява и се тества на специализиран стенд за течове, вибрации и отклонение от оста на въртене. При необходимост се балансира и при успешни тестове, симулиращи реални условия се разпечатва графика с показателите на работа. Ядрото след това се сглобява към корпусите и се преминава към тестване и настройка на механичния или електронен актуатор. Отремонтирания турбокомпресор се издава на клиента или се монтира към двигателя в сервиза на Софтелектроник със съответната гаранция. 

Продажба на турбокомпресори
Софтелектроник предлага за продажба нови турбокомпресори.

Гаранционни условия:
Гаранцията е валидна от датата на издаване на съответната гаранционна карта (съдържаща дата, подпис и печат) и е със следната продължителност:

- При продажба на нов турбокомпресор - 12 месеца
- При продажба на рециклиран турбокомпресор - 6 месеца
- При ремонт на турбокомпресор - 6 месеца
- При ремонт на електрически актуатор - 6 месеца

Гаранционни условия за турбокомпресори:
При ремонт гаранционното обслужване важи единствено и само за извършения ремонт и подменените компоненти.

В обслужването по гаранция НЕ е включена услугата по монтажа и демонтажа на турбокомпресора към двигателя, както и не са включени транспортните разходи между клиента и отдела за турбокомпресори на Софтелектроник.  

Ганацията НЕ важи в следните случаи: (при ремонт и продажба на нови или рециклирани турбокомпресори):
- при неподменени въдушен и маслен филтър на двигателя в указания от производителя период или изминато разстояние
- при използване на масло, което не отговаря на посочените от производителя характеристики за конкретния двигател
- при неподмяна на маслото на двигателя в указания от производителя период или изминато разстояние
- при неправилно налягането или дебит на маслото към турбокомпресора според
заводските спецификации за конкретния двигател
- при механични проблеми свързани с потока на масло, който минава през турбокомпресора
- при попадане на детайли около и в турбокомпресора
- при нарушаване на гаранционната маркировка върху монтажните болтове
- при проблеми с всмукателната и изпускателната система на двигателя
- при наводняване на двигателя
- при природни бедствия, довели до повреда в двигателя
- при манипулиране на двигателя с цел промяна на заводските настройки (тунинг)
- при монтаж или демонтаж на турбокомпресора в неправоспособен сервиз
- при проблем с електрическата система или вакумното управление на двигателя
- при повреда възникнала при монтажа, демонтажа или транспортирането на турбокомпресора от клиента до отдела за турбокомпресори на Софтелектроник
Профилактика на турбокомпресори може да се извърши както за автомобили, джипове и микробуси така и за автобуси, камиони, селскостопанска и строителна техника, яхти и стационарни двигатели.
 


Споделяне